Gouldsofboersma

Het is een kwestie van geduld
 

Standaardeisen 

Ondanks dat ik geniet van het houden en kweken van mijn goulds, heb ik mezelf tot doel gesteld om in de toekomst een mooie stam vogels te kweken/hebben met de juiste fysieke standaardeisen volgens de N.B.v.V. bond. Uiteraard kan niet alle vogels daaraan voldoen, maar vogels kweken die veel op elkaar lijken met minimale verschillen is een stam waar je naar toe wilt werken. Het betekent ook dat je genetisch bekeken vogels moet hebben die minimale verschillen in hun nest kunnen voortplanten. 

Als je dezelfde ideeën hebt, kan ik je 1 ding vertellen: de mooiste vogel van een tentoonstelling die kweek je zelf, die koop je niet. Natuurlijk, het is vanzelfsprekend dat een liefhebber nooit zijn eigen mooiste gekweekte Gouldamadine aan een andere liefhebber verkoopt, tenzij een liefhebber besluit om te stoppen of jij heel diep in je buidel moet tasten. Ook dan is het niet altijd vanzelfsprekend dat deze kampioen zichzelf voortplant.

Voordat je gaat beginnen met de Goulds is het verstandig om eerst de grote lijnen van de standaardeisen te kennen. Hierdoor weet je waar een mooie Gouldamadine aan moet voldoen. Je kijkt op tentoonstellingen/shows en goulds van andere liefhebbers. Dit proces groeit in de loop van tijd en ondanks dat je al eerder Goulds hebt aangeschaft krijg je een steeds beter inzicht. Om je doel te bereiken zal je steeds opnieuw andere vogels aanschaffen om met je tot nu toe al eigen gekweekte vogels te kruizen. Door na elk kweekseizoen de eigen gekweekte vogels streng te selecteren op hun uiterlijk zal je uiteindelijk je doel bereiken. Hieronder staat een aantal afbeelding van Gouldamadines. Bij de Gouldamadines kennen we 4 soorten "kopkleuren". T.w. Een zwartkop roodsnavel en - oranjesnavel, Rood- en Oranjekop.


ZKPB RS groen

ZKPB OS groen

RKPB groen

OKPB groen

 

klik hier voor deze standaardeisen voor de vogels hierboven

 


 

-het is een kwestie van geduld-