Gouldsofboersma

Het is een kwestie van geduld
 

Welkom op mijn website van Gouldsofboersma 


Hallo, ik ben Fernando Boersma. Mijn grote hobby is het  kweken en verzorgen van één van de kleurrijkste prachtvinken ter wereld: de Gouldamadine. Ik ben getrouwd met Ans en heb een zoon die Frank heet.

Ik ben werkzaam als praktijkdocent op een VMBO- school. Op mijn 16e jaar was ik werkzaam in de bakkerij en volgde ik een opleiding brood – banketbakker. Sinds de opleiding heb ik nog twintig jaar gewerkt in de bakkerij. Zo'n 14 jaren geleden maakte ik de overstap naar het onderwijs. Nu zet ik mijn ervaring als brood- en banketbakker in bij het lesgeven in brood en banket. Sinds 2007 ben ik begonnen met de Gouldamadines. Na 10 jaren alleen gouldamadine te hebben gehouden, vind ik het leuk om andere soorten erbij te hebben. De keus is gevallen op Zebravinken en Bichenow Alstrilde. De kleuren bij de Gouldamadines zijn: Alle kopkleuren van de Groene Paars- en Witborsten. Bij de Zebravinken zijn de kleuren: Bruin en (Zwartwang) Bleekrug grijze vogels. Bij de Bichinow Alstrilde de Wildkleur witstuit. Om deze vogels te kunnen houden gaat het  ten koste van het aantal Gouldamadines. Vanwege mijn vogelverblijf niet groot is.

De Roodkop witborst groene man

De Oranjekop paarsborst groen man

Een Roodkop paarsborst groene man

Er zijn al verscheidende prachtige vogel-sites in de lucht, maar iedereen heeft verschillende ideeën en ervaringen. Ik doe het op mijn manier en hoop dat ik meer liefhebbers kan enthousiasmeren om ook deze prachtvink de Gouldamadine of de andere soorten te houden. De Gouldamadine is mooie rustige vogel, die in vergelijking met ruim 30 jaar geleden niet zo moeilijk meer te kweken is. Maar voorbereiden op de kweek is noodzakelijk of verschillend bij vogels. Bij deze gouldamadines gaat het b.v. niet om meer lichturen te geven maar na een rustperiode langzaam het dierlijk eiwit op te bouwen. Door op deze wijze te hanteren, heb je meer kans op bevruchte eieren. Het gaat noodzakelijk om vogels die in broedkooien zitten. Zij hebben minder beweging vergeleken met de volière vogels.

Ik ben lid van de Speciaalclub Gouldamadine Nederland, SAP&PA, NZC, SCAP en van de Hoornse vogelvereniging. Mijn kweeknummer is 0RKL. Door lid te zijn van de Speciaalclub S.N.G.N wil ik op een verantwoordelijke wijze alleen natuurbroed Gouldamadines kweken. De Gouldamadines zijn zeker in staat om hun kroost zelf te verzorgen. 

Boven: Lourensman is een Zwartkop paarsborst blauwe man. Zwartkop Paarsborst pastel blauwe man zit erachter.

Onder: Oranjekop en Zwartkop roodsnavel Paarsborst groene mannen

Boven: Zwartkop oranjesnavel paarsborst groene man. 

Onder:Een Zwartkop os paarsborst groene pop. De Algemene kampioen SNGN regio 1 2017

Boven: Oranjekop paarsborst groene man

Onder: Een Roodkop Blauwe pop

Deze Blauwe pop kreeg zilver tijdens de show in Elst 2017


-het is een kwestie van geduld-