Gouldsofboersma


Het is een kwestie van geduld
 

Welkom op mijn website 

Hallo, ik ben Fernando Boersma, wonend in Hoorn. Mijn grote hobby is het kweken en verzorgen van één van de kleurrijkste prachtvinken ter wereld: de Gouldamadine. Ik ben getrouwd met Ans en heb een zoon die Frank heet.

Ik ben werkzaam als praktijkdocent op een VMBO- school. Op mijn 16 de jaar was ik werkzaam in de bakkerij en volgde ik een opleiding brood – banketbakker. Sinds de opleiding heb ik nog twintig jaar gewerkt in de bakkerij. Zo'n 12 jaren geleden maakte ik de overstap naar het onderwijs. Nu zet ik mijn ervaring als brood- en banketbakker in bij het lesgeven in brood en banket.

De Zwartkop paarsborst groene man

De roodkop paarsborst groen man

Een Roodkop paarsborst groene man

Er zijn al verscheidende prachtige vogel-sites in de lucht, maar iedereen heeft verschillende ideeën en ervaringen. Ik doe het op mijn manier en hoop dat ik meer liefhebbers kan overhalen om ook deze prachtvink de Gouldamadine te houden. De Gouldamadine is mooie rustige vogel, die in vergelijking met ruim 30 jaar geleden niet zo moeilijk meer te kweken is. Maar voorbereiden op de kweek is verschillend bij vogels. 

Ik ben lid van de Speciaalclub Gouldamadine Nederland, Speciaalclub Belgie, SAP&PA, NZC en de Hoornse vogelvereniging. Mijn kweeknummer is 0RKL. Door lid te zijn van de Speciaalclub S.N.G.N wil ik op een verantwoordelijke wijze alleen natuurbroed Gouldamadines kweken. 

Boven: Lourensman is een Zwartkop paarsborst blauwe man. Zwartkop Paarsborst pastel blauwe man zit erachter.

onder: Oranjekop en Zwartkop roodsnavel Paarsborst mannen

Boven: Zwartkop oranjesnavel paarsborst groene man

onder:Een Zwartkop os paarsborst groene pop

Boven: Oranjekop paarsborst groene man

onder: Een Roodkop/oranjekop Blauwe pop


-het is een kwestie van geduld-